Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πως να φτιάξετε τα δικά σας souver απο comic!

Mod Podged comic book geek coasters
Mod Podged comic book geek coasters 2
Δεν είναι πανέμορφα; Νομίζω ότι είναι! Και ξέρετε κάτι; Είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας!!! Πάμε να πούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Υλικά:
  1. Μεταλλικούς κύκλους (τους τοποθετούν συνήθως για να καλύψουν μη χρησιμοποιούμενες εξόδους ηλεκτρικού.. οπότε θα τους βρείτε σίγουρα σε καταστήματα ηλεκτρικών)
  2. Πάτους για σουβέρ ή τσόχα
  3. Ατλακόλ κρυσταλλιζέ ή ξυλόκολλα κρυσταλλιζέ (έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.)
  4. Λούστρο διάφανο κατά προτίμηση εξωτερικού χώρου (μεγάλη προσοχή!!!! στα περισσότερα λούστρα γράφει στο κουτί διάφανο αλλά στη πραγματικότητα είναι πολύ απαλό καφέ, να επιμείνετε να ανοίξουν το λούστρο μπροστά σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι αγοράζετε το σωστό το οποίο είναι διάφανο σαν νερό!)
  5. 2 πινέλα, ένα για την κόλλα και ένα για το λούστρο
  6. Μολύβι
  7. Ψαλίδι
  8. To αγαπημένο σας comic!

Και…… ξεκινάμε….
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κόψουμε τη φωτογραφία μας στο μέγεθος του μεταλλικού κύκλου, όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία από κάτω. Αυτό γίνετε ή με ειδικό χάρακα εφόσον διαθέτουμε ή με τον παραδοσιακό τρόπο… βάζουμε πάνω στο comic το μεταλλικό κύκλο, σχεδιάζουμε τον κύκλο με το μολυβάκι μας και τέλος τον κόβουμε με το ψαλίδι μας! (Νομίζω το παραδοσιακό έχει και πιο πλάκα :D ) 

Στη συνέχεια βάζουμε ατλακόλ η ξυλόκολλα στη μεταλλική μας επιφάνεια την απλώνουμε και τοποθετούμε το στρογγυλό κομμάτι comic. Προσθέτουμε ατλακόλ και από την πάνω μεριά του χαρτιού όπως φαίνετε στη φωτογραφία.
Καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να λερώσουμε λίγο τα χέρια μας και να τρίψουμε απαλά από πάνω το χαρτί ώστε να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα. Τρίβουμε σαν να κάνουμε ένα πολύ απαλό μασάζ ώστε να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στη κόλλα και στ χαρτί αλλά να μην σκίσουμε και το χαρτί μας.
Αφήνουμε την κόλλα να στεγνώσει καλά για αρκετή ώρα (ωστε να γίνει και διάφανη) και περνάμε 1-2 στρώσεις λούστρο ( αυτό το κάνουμε για να γίνει αδιάβροχο το σουβέρ μας. )

Αφήνουμε το λούστρο να στεγνώσει πολύ καλά και κολλάμε με ατλακόλ τον πάτο για τα σουβέρ η τη τσόχα μας! Το αφήνουμε και πάλι να στεγνώσει…..

Και …… είμαστε έτοιμοι!
Καλές χειροτεχνίες!!!

πηγή: http://www.modpodgerocksblog.com


Κοινωνικά δίκτυα... για να μαθαίνετε τα νέα του blog αμέσως!
fbgroup: https://www.facebook.com/larouchacreationsgroup
fb profile: https://www.facebook.com/larouchacreations
twitter: https://twitter.com/LarouchaC

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου